Svatomartinské menu


Restaurace Jirásek

11.11. – 13.11.

Svátek svatého Martina symbolizuje konec podzimu a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy. Ke svatomartinským hodům neodmyslitelně patří i dobře vykrmená a dozlatova upečená svatomartinská husa, koláče či svatomartinské rohlíky.

Velmi důležitou roli hraje i víno, neboť končí proces zrání prvního letošního vína. Podle tradice je mladé víno možné poprvé otevřít právě 11. 11. v 11 hodin. Restaurace Jirásek k této příležitosti sestavila tříchodového menu, jež zahrnuje jak tradiční svatomartinské pokrmy, tak i svatomartinská vína.

 

Svatomartinské menu  500Kč

Svatomartinské víno dle výběru 0,2 l

Předkrm: Zvěřinová paštika, cibulové chutney, pečený toast

Polévka: Kaldoun

Hlavní chod: Svatomartinská husa pečená dozlatova, červené zelí, variace knedlíků